Grønne glæder gennem generationer

Lige siden 1903, hvor Louises oldefar bragte de første buketter til torvs, har livet I familien Gamst drejet sig om blomster og planter.

Igennem 4 generationer har vi haft en dybfølt kærlighed til naturen, og en ægte interesse for at udforske de muligheder, der kommer af jordens afgrøder.

 

Gennem et hav af buketter, dekorationer og smukke planter har vi kunnet dele de grønne glæder med alle vores kunder. Det er det, vi brænder for, og det vi håber at kunne gøre i mange år fremover.

Johan-Gamst

1. generation Johan Gamst – 1903

Johan Gamst elskede blomster og havde en særlig kærlighed for blomsten Scabiosa, der stod i store flokke bag hjemmet på Agtrupvej 197. Dengang var det åbent land, hvorfra man havde uforstyrret udsigt over fjorden.

På markerne dyrkede Johan og konen Martha friske grøntsager og smukke sommerblomster, som de med stor succes solgte på torvet i Kolding. Transporten dertil foregik med trækvogn ad den lange grusvej, der førte fra Dalby sogn til centrum af Kolding.

I dag er grusvejen asfaltbelagt, hvilket gør transporten af de mange blomster, der stadig køres ud fra adressen, noget nemmere.

Karl-Gamst

2. generation Karl Gamst – 1965

Karl Gamst havde arvet sin fars talent for gartneridrift, som han supplerede med en veludviklet sans for godt købmandsskab. Da han ved faderens død overtog gartneriet sammen med fruen Margrethe, byggede de en lille blomsterbutik ved hjemmet. Det blev startskuddet til butikssalg af blomster og planter på Agtrupvej.

Karl fik opført en række små lave drivhuse, hvori de dyrkede de varer, der solgtes i butikken.

Opvarmning af drivhusene var dengang en dyr affære, og derfor var juletulipaner, julebegonie og andre af vintersæsonens planter ofte badet i lys og varme fra et hav af tændte stearinlys.

Erik-gamst

3. generation Erik Gamst – 1975

Få år efter at Helga og Erik Gamst havde overtaget virksomheden, gav de sig i kast med byggeri af store drivhuse og en helt ny og større butik på adressen. Gamst A/S ekspanderede kraftigt, og gartner, restauratør og plantageejer Erik var så driftig en mand, at han og Helga i 1987 fik tildelt Koldings Erhvervspris.

Parret var visionært og havde øje for, hvad der rørte sig internationalt. Gamst blev derfor i starten af 80’erne foregangsfirma for en helt ny trend: grønne indendørsmiljøer i virksomheder.

Gamst planteservice er i dag en selvstændig virksomhed under navnet Gamst Danplant med sønnen Kasper ved roret.

Louise-gamst

4. generation Louise Gamst – 2015

Louise Gamst er den nye generation på Agtrupvej. Hun har respekt for sine rødder, og bærer i arven en stærk kærlighed til alt det smukke naturen frembringer.

Louise nyder den daglige dialog med kunden, og hendes absolutte omdrejningspunkt er at finde det helt rigtige til den enkelte. Uanset om det gælder en individuelt bundet buket til den private kunde i butikken eller store kreative dekorationsopgaver til en erhvervsvirksomhed.

Nøjagtig som sine forfædre har Louise et dybfølt ønske: at kunne formidle grønne glæder.

Gamst1903-historisk-1946

Trækvognen, der blev brugt til at fragte blomster og grønt til torvet i Kolding, er læsset og klar til afgang. (ca 1938)

Johan (til venstre), Karl (siddende) og 3 unge mænd fra Folkestaben (1946)

Gamst1903-historisk-1930

Johan Gamst dyrkede blomster på de åbne marker bag Agtrupvej 197 (1930'erne)

Gamst1903-historisk-1946

Gamst drivhuse på Agtrupvej ca. 1946

Gamst1903-historisk-1965

Udstillingsvindue 1965

Gamst1903-historisk-1975

Margrethe og Karl Gamst foran butikken på Agtrupvej i 1975

Gamst1903-historisk-ErikGamst

Helga og Erik Gamst overtog forretningen i 1975

Gamst1903-historisk1978

En ny butik er under opførelse i 1978

Gamst1903-historisk-ErikGamst

Erik Gamst i butikken 1979

Gamst1903-kolding-erhvervspris

Gamst fik i 1987 tildelt Kolding Erhvervspris (til højre: Helga og Erik Gamst)